Blog

Alleenstaande moeders en vaders ervaringen, hoe werkt dat nu eigenlijk als je ouder alleen bent? Lees hier de ervaringen van een aantal alleenstaande ouders.

Jezelf opzij schuiven

Ruim vier jaar ben ik nu alleenstaand ouder en het went nooit. Ook al ben ik niet gewend om samen met iemand te leven behalve met mijn kinderen. Ook ik klim regelmatig tegen de muren op. Overweldigend vind ik het. Mijn hele leven bestaat tegenwoordig uit moeten. Weinig gebeurt meer gewoon omdat het leuk is. Natuurlijk geniet ik ook van mijn kinderen, maar ik zou maar wat graag ook eens even een weekend "vrij" hebben! Uitslapen, ook al denk ik dat ik dat niet echt meer kan. Moet je jezelf helemaal opzij schuiven?

Trotse moeder

Mijn oudste is een klein opdondertje voor haar leeftijd. Maar dat maakt ze ruimschoots goed door een zeer uitgebreide vocabulaire. Inmiddels is ze over drie maandjes alweer drie jaar oud. En dus ook een stuk mondiger geworden. Wat zo nu en dan tot hilarische momenten kan leiden en mij tot een trotse moeder maakt.

Een leuke vent

Toen ben ik op internet eens gaan rondsnuffelen op relatiesites. Een tijdje best leuk. Je doet her en der wat contacten op, krijgt jouw deel van de sukkels via de email binnen en doet zo nu en dan eens een echt leuk contact op. Maar zodra bekent word dat je al moeder ben is het laaiende enthousiasme ineens erg getemperd. Dan wordt het steeds stiller totdat het contact geheel is doodgebloed. Waar vind je eigenlijk een leuke vent?

Een dagje chagrijnig

Wat zou het fijn zijn als er dan meer alleenstaande ouders direct in de buurt zouden zijn die je dan een handje helpen. Je even een schouder bieden om eens even flink je ongerief te laten stromen en gewoon heel even zielig te zijn. Al is het maar een uurtje. Meestal is dat al genoeg om weer tot jezelf te komen en het leven weer wat rooskleuriger te bekijken. Gewoon even wat aanspraak op een chagerijnige dag.

Het stereotype beeld

Ik kom steeds vaker tegen dat mensen een stereotype beeld hebben van wat een alleenstaande, en dan ook nog ouder, is. Dat beeld is opgebouwd uit een aantal ingredi├źnten. Men neme: een oververmoeide, onverzorgde huisvrouw in campingsmoking, geflankeerd met een x-aantal schreeuwende kinderen, een bankrekening zo rood gekleurd dat het niet zou misstaan in het Red Light District en als slagroom op de taart een Dwaze Vader die in Batman outfit dreigt van een gebouw te springen als hij het schreeuwende grut niet te zien krijgt. Dat beeld van de zielige alleenstaande ouder moet maar eens veranderen.

Werkende moeder

Tegenwoordig is er een ware strijd tussen thuisblijfmoeders en werkende moeders gaande zo lijkt. Ik ben zo'n werkende moeder. Niet dat ik daar nou specifiek voor gekozen heb hoor, die keuze had ik niet. Ik moet gewoon simpelweg werken om brood op de plank te toveren. Meer over de keuzes van een werkende moeder.

Nieuwe mensen leren kennen

Relaties hebben met andere mensen is niet alleen onverbiddelijk, het is vooral wenselijk, nodig en gezond. Onvergetelijke momenten delen, nieuwe ervaringen beleven, helpen en geholpen worden, van goede (en soms slechte) momenten genieten. Redenen om vrienden te hebben zijn er veel en het is heel belangrijk dat wij er een redelijk sociaal leven op nahouden. Hoe maak je nieuwe contacten?