eenouder reizen

Eenoudervakantie

Alleenstaande ouder vakantie in Nederland of daarbuiten is hartstikke populair aan het worden, reisorganisaties maken gebruik van deze behoefte en spelen hierop in. Hierdoor zijn er inmiddels flink wat één ouder vakanties te kiezen. Of je nu een groot of klein budget hebt, voor iedere alleenstaande ouder is er wel een leuke vakantie te boeken. Alleenstaande ouder vakanties zijn om verschillende redenen ontstaan. De ene ouder kiest hiervoor omdat hij of zij samen met de kids een leuke tijd wil hebben tijdens de schoolvakantie. Een ander gebruikt ze voornamelijk om een nieuwe partner te ontmoeten. Welke rede je ook hebt, beide type vakanties zijn beschikbaar en liggen bij meerdere organisaties voor het oprapen. Mocht je vooral voor de kinderen op reis gaan, dan is het goed om te weten dat er ook single parent reizen zijn waarbij jij ook in het middelpunt kunt staan. De eenouder vakantie is namelijk de ultieme ontmoetingsplek voor single moeders en vaders die in een ongedwongen sfeer met elkaar in contact kunnen komen. We leggen je graag uit hoe dit in z’n werk gaat.

Type alleenstaande ouder vakantie kiezen

Als alleenstaande ouder heb je ongelofelijk veel keuze als het gaat om vakanties. We noemen enkele populaire vakantietypes waaruit je kunt kiezen. All inclusive een ouder vakanties in Europa: Frankrijk, Spanje, Italië, Turkije, Kroatië, Griekenland. Maar er is ook een mooi aanbod singles vakanties in Nederland of België: Zeeland, Wadden eilanden, Ardennen, etc. Verder zijn er christelijke- of themavakanties is heel europa en tenslotte natuurlijk campingvakanties.

alleenstaande ouder vakantie

Budget – Jouw budget speelt uiteraard een rol. Ben je op zoek naar een goedkope 1-ouder vakantie of heb je meer te spenderen? De keuzeopties gaan van goedkope campingvakanties tot luxe hotelaccommodaties. Je bent altijd goedkoper uit wanneer je met een bus reist naar landen zoals Kroatië, waar je vervolgens een tent opzet. Heb je een baby, dan is reizen met een bus niet aan te raden en kun je beter het vliegtuig pakken. Onderzoek of je met een paar honderd euro extra toch even iets comfortabeler zit.

Ervaringen – Reisbureaus promoten bovenstaande vakanties vaak als zodanig, maar weet dat ze hier ook gewoon hele gezinnen en groepen vrienden naartoe sturen, ze hebben immers contracten met alle hotels en willen zoveel mogelijk verkopen. Gelukkig zijn er ook gespecialiseerde touroperators, lees daar maar eens de ervaringen van voorgaande vakantiegangers.

Activiteiten – Sommige bureaus bieden reizen voor éénoudergezinnen en singles zonder kinderen aan. Let bij een vakantie voor éénoudergezinnen altijd op dat er genoeg leuke activiteiten op locatie aanwezig zijn. Probeer in te schatten of deze activiteiten ook echt leuk zijn voor de periode dat jullie gaan. Gaan jullie 2 weken en blijkt er maar één speeltuin te zijn, dan is het verstandig om verder te zoeken.

Aanbieders van single parent reizen

Heb je specifieke wensen die je graag terug ziet op je vakantiebestemming? Maak hier dan een lijst van en geef deze af bij een van de deskundigen bij het reisbureau dat jouw een ouder vakantie samenstelt. Je kunt denken aan de volgende opties: Opvang kids zodat je zelf ook een keer alleen op pad kunt, aangepaste maaltijden bij eventuele allergieën of dieet, genoeg activiteiten voor leeftijdscategorie van jouw kind, wel of geen zwem, cultuur of uitgaansgelegenheden. Deze wensen zijn slechts een eerste aanzet. Bedenk vooral voor jezelf wat jij belangrijk vindt en noteer dit.

In de huidige moderne tijd boeken we bijna allemaal onze vakanties online. Grote reisbureaus zijn om die rede dan ook online te vinden. Daarnaast is er een specialistisch reisbureaus ontstaan die zich volledig richt op alleenstaande ouders en hun kinderen. Ze organiseren één ouder vakanties met veel aandacht voor de leeftijd en behoefte van de kinderen, een veilige en vooral gezellige manier om op reis te gaan en andere singles te ontmoeten.