Leuke vent

Een veelbesproken onderwerp. Hoe doe je dat? Een huishouden runnen, eventueel werken, kinderen verzorgen en amuseren en ook nog tijd overhouden om te daten. Heftig, dat is het juiste woord. Al dit bovenstaande geldt ook voor mij, inclusief het werken. Na de geboorte van mijn oudste had ik een gat. Waar ik eerst 6 avonden per week naast mijn werk weg was om uit te gaan, sporten of sociale contacten te onderhouden, was ik nu thuis. Ik miste activiteiten thuis om dit gat op te vullen en de energie om daar iets aan te doen.

Toen ben ik op internet eens gaan rondsnuffelen op relatiesites. Een tijdje best leuk. Je doet her en der wat contacten op, krijgt jouw deel van de sukkels via de email binnen en doet zo nu en dan eens een echt leuk contact op. Maar zodra bekent word dat je al moeder ben is het laaiende enthousiasme ineens erg getemperd. Dan wordt het steeds stiller totdat het contact geheel is doodgebloed.

Allemaal gebakken lucht! Vrouwen met kind(eren) zijn absoluut niet marktwaardevol. Mannen met kinderen daar en tegen wel. Zij weten van wanten en hoe een huishouden met kinderen vol te houden is. Maar…eerlijk is eerlijk, met één kind is het nog te doen.

Nadat mijn tweede koter geboren was bleek dat mijn toch al mindere marktwaarde, nog veel verder was gedaald. Nog minder flexibel en zeker minder aantrekkelijk. Dat laatste ben ik het wel mee eens, ook ik ben niet erg gelukkig met een blubberbuik die maar niet terug in vorm wil schieten. Maar waar kom je nog een leuke vent tegen van rond de 30 die het niet erg vindt dat je kinderen hebt?

Wie o wie heeft het antwoord op deze vraag? De meeste mannen rond deze leeftijd zijn blij met hun eerst geborene en hebben een gezellig gezinnetje en een flitsende baan. Jongere mannen willen nog geen kinderen en al helemaal geen vrouw met kinderen, oudere mannen hebben zoveel bagage dat het niet meer in een simpele rugzak past en zitten doorgaans ook niet te wachten op nog meer kinderen van een vreemde vent. Dus wat blijft er over…de supermarkt?