nieuwe contacten

Waarschijnlijk heb je al gehoord dat de mens een sociaal dier is. Aristoteles zou zeker niet meer gelijk kunnen hebben gehad. We zijn ontegensprekelijk sociale schepsels die elkaar nodig hebben. Onze capaciteit om te spreken is een van de elementen die ons zo speciaal maakt. En natuurlijk is dat de belangrijkst karakteristiek die ons tot sociale dieren maakt. Zou je een wereld kunnen bedenken waar wij niet zouden kunnen spreken? Moeilijk hé? Inderdaad.

Relaties hebben met andere mensen is niet alleen onverbiddelijk, het is vooral wenselijk, nodig en gezond. Onvergetelijke momenten delen, nieuwe ervaringen beleven, helpen en geholpen worden, van goede (en soms slechte) momenten genieten… Redenen om vrienden te hebben zijn er veel en het is heel belangrijk dat wij er een redelijk sociaal leven op nahouden. Een recente studie uitgevoerd door Amerikaanse onderzoekers heeft aangetoond dat veel vrienden hebben, de levensverwachting verhoogt. Dit onderzoek, dat in een medisch tijdschrift werd gepubliceerd, stelt dat bijna geen vrienden hebben even schadelijk is als vijftien sigaretten per dag roken of te lijden hebben van alcoholmisbruik.

Tegenwoordig hebben echter meer en meer mensen problemen om vrienden te maken. Bovendien is er vandaag een zorgwekkend aantal personen die aan sociale fobie lijden. Dit probleem, dat ook gekend is als sociale angststoornis, raakt veel mensen in de hele wereld, vooral in de grote steden. Vrienden maken is niet altijd zo gemakkelijk en geduldig zijn is dus soms noodzakelijk. Wanneer men naar een ander gebied of een andere stad verhuist, kan men soms problemen ondervinden om nieuwe mensen te leren kennen. Natuurlijk kan deze toestand nog moeilijker worden als men naar het buitenland gaat. Moeilijkheid hebben om vrienden te maken wanneer men naar een andere land gaat wonen kan tot een cultuurshock lijden.

Gelukkig zijn er goede methoden en manieren om nieuwe mensen te leren kennen zolang je naar een andere plaats verhuist. Indien je bijvoorbeeld naar de Verenigde Staten wilt gaan om een jaar high school te beleven, maak je dan geen zorgen omdat je er zeker veel nieuwe vrienden zal maken. Er zijn verschillende activiteiten die je kan volgen om veel mensen te leren kennen. Een taalcursus Engels, sporten, muzieklessen, excursies en uitstapjes of zelfs een informaticacursus! Studeren in het buitenland is niet alleen een prachtige kans op academisch vlak, het is ook een fantastische persoonlijke ervaring die je zeker nooit zal vergeten. Er is bovendien geen betere manier om je opleiding te verrijken en je CV te verbeteren. Overtuigd?